بهترین پرکن ساکشن انواع خاموش کننده های پودری و گازی
در مورد پرکن ساکشن انواع خاموش کننده های پودری و گازی چه میدانید؟ آیا اهمیت آن را در شغل آتش نشانی درک کرده اید؟ اصلا دستگاه های پرکن ساکشن خاموش کننده ها چه کاربردی دارند؟ همانطور که میدانیم، اغلب افراد با پیش بینی وقوع حوادث و جهت مهار آتش، از انواع کپسولهای آتش نشانی از جمله کپسول های نوع پودری و گازی استفاده میکنند. آیا میدانید دستگاه شارژ کپسول های co2 چگونه عمل میکند؟
متاسفانه اغلب این افراد، از این نکته آگاهی ندارند که کپسولهای آتش نشانی، نیاز به شارژ مجدد و سرویس به موقع دارد. فرایند شارژ مجدد انواع کپسول آتش نشانی، یکی از جنبههای مهم در کاربرد آن ها است که به هیچ عنوان نباید آن را نادیده بگیرید. برای انجام این شارژ مجدد، نیاز به استفاده از دستگاه پرکن ساکشن انواع خاموش کننده های پودری و گازی خواهید داشت.
هر زمان که از کپسول آتش نشانی خودتان استفاده میکنید، قبل از استفاده در زمان های بعدی، باید مجدداٌ آن را شارژ کنید. کپسول های آتش نشانی به عنوان بخشی از روال تعمیر و نگهداری معمولی، باید به صورت دوره ای شارژ شوند.
چنانچه تصمیم به شارژ کپسول آتش نشانی خود دارید، دستورالعمل های مندرج در دفترچه راهنمای آن را با دقت، دنبال کنید تا از عملکرد ایمن کپسول، اطمینان حاصل کنید. شما جهت شارژ مجدد کپسول، علاوه بر دسترسی به دستگاه پرکن ساکشن انواع خاموش کننده های پودری و گازی، باید کپسول آتش نشانی خود را به دقت بررسی کرده تا در صورت مشاهده هرگونه آسیب، آن را به سرعت شناسایی کرده و نسبت به رفع آن اقدام نمایید.
انواع کپسول آتش نشانی از نظر مواد تشکیل دهنده
کپسول آتش نشانی حاوی آب
کپسول های آتش نشانی آبی که حاوی آب هستند؛ در سه نوع (1) سودا اسید، (2) آب و گاز، (3) آب و هوا، موجودند.
- کپسول آتش نشانی حاوی سودا اسید:
خروج مایع درون کپسول از طریق گاز حاصل از واکنش اسید سولفوریک و بی کربنات سدیم صورت میگیرد.
- کپسول آتش نشانی حاوی آب و گاز:
آب از طریق گاز کربن دی اکسید موجود در کپسول حداقل در 60 ثانیه تخلیه میشود و رایج ترین نوع کپسول آتش نشانی آبی است.
- کپسول آتش نشانی حاوی آب و هوا:
نیروی محرکه خروج آب از کپسول هوای فشرده است و به دلیل وجود همین هوای فشرده بدنه کپسول باید مقاوم تر از کپسول آب و گاز باشد.
کپسول آتش نشانی حاوی پودر خشک
این مدل حاوی پودر، در دو نوع (1) کپسول پودر شیمیایی، (2) کپسول پودر و گاز، موجود است.
- کپسول آتش نشانی حاوی پودر شیمیایی: از این نوع کپسول، برای اطفاء هر نوع حریقی استفاده میشود؛ اما مؤثرترین کاربرد آن برای خاموش کردن حریق مایعات و فلزات است.
- کپسول آتش نشانی حاوی پودر و گاز: پودر با استفاده از گاز کربن دی اکسید خارج میشود. این گاز در کارتریج وجود دارد که کارتریج میتواند درون و یا بیرون از سیلندر وجود داشته باشد.
کپسول آتش نشانی حاوی کف (فوم)
فوم در دو نوع (1) فوم مکانیکی و (2) فوم شیمیایی موجود است. فوم ها نیز دارای میزان انبساط های متفاوتی هستند که معمولا در کپسول ها، از فوم با قابلیت انبساط بالا، استفاده میشود.
کپسول آتش نشانی حاوی گاز
این مدل ، دارای دو نوع (1) کپسول گاز کربن دی اکسید و (2) کپسول گاز هالوژنه، هستند.
کپسول های آتش نشانی پودری و گازی
این مدل نوع پودری، همان طور که از اسم آنها مشخص است با مواد پودری حریق را مهار میکنند. این نوع کپسول آتش نشانی، حاوی مقداری پودر هستند که توسط گاز ازت یا گاز دی اکسید کربن، با فشار زیاد به بیرون پرتاب میشوند. شما باید به طور سالانه، فشار گاز کپسول ها را بررسی کرده و در صورت نیاز، اقدام به شارژ مجدد کپسول آتش نشانی کنید.
شارژ این کپسول ها از طریق پرکن ساکشن انواع خاموش کننده های پودری و گازی انجام میشود. به طور کلی، کپسول های نوع آتش نشانی پودری و گازی، مخلوطی از پودر مواد شیمیایی، همراه با گاز بوده، که باعث میشود اکسیژن به آتش نرسد و آن را خفه کند. در نهایت نیز، منجر به خاموشی آن خواهد شد.
گذشته، این مواد خاموش کننده را در درون قوطی با اشکال مختلفی میریختند و به هنگام بروز آتش، محتویات درون قوطی را بر روی آتش میریختند؛ اما مشکل این کار در این بود که پرتاب دست یک انسان، نسبت به فشار کپسول های آتش نشانی، قدرت بسیار کمتری داشت. در حالی که امروزه کپسول ها از فشار فوق العاده بالایی برخوردارند.
این خاموش کننده ها از یک استوانه فلزی و یک شلنگ تشکیل شده اند. بالای کپسول نیز یک اهرم وجود دارد. با فشار دادن این اهرم، پودر داخل کپسول به واسطه فشار گاز، از درون آن خارج میشود.
معمولاً این کلوخه به علت وجود رطوبت و به مرور زمان به وجود میآید. به این دلیل، بهتر است که قبل از هر بار استفاده، کپسول آتش نشانی را با احتیاط سر و ته کنید و بعد، آن را مورد استفاده قرار دهید. تفاوت موجود بین کپسول آتش نشانی گازی و کپسول آتش نشانی پودری و گازی، در این دو نکته است:
تفاوت از نظر ظاهری
کپسول های نوع گازی، دارای خروجی قیف مانند بوده و بر روی بدنه خودش، جای خط جوش ندارد.
تفاوت از منظر کاربری
کپسول های پودری و گازی، در انواع حریق کاربرد دارند؛ در صورتی که کپسول های نوع گازی، بیشتر در حریق های الکتریکی و مایعات، مورد استفاده قرار میگیرند.
وزن کپسول های پودری و گازی مطابق با استاندارد ایران، بین 1 کیلوگرم تا 50 کیلوگرم است. کپسول های آتش نشانی در انواع پودری و گازی با وزن کمتر از 1 کیلوگرم تا 14 کیلوگرم و در انواع گازی، از 1 کیلوگرم تا 12 کیلوگرم موجود است. به این قبیل کپسول ها، «کپسول آتش نشانی دستی» میگویند. کپسول های آتش نشانی ثابت یا چرخدار، سنگین بوده و به طور معمول، از آن ها در کارخانه ها استفاده میشود. به کپسول های آتش نشانی ثابت یا چرخدار به اصطلاح، «کپسول آتش نشانی صنعتی» گفته میشود.
وزن کپسول های آتش نشانی نوع پودری و گازی، مطابق با استاندارد کشور ایران، به شرح زیر است:
- کپسول نوع پودر و گازی ۱ کیلوگرمی
- کپسول نوع پودر و گازی ۲ کیلوگرمی
- کپسول نوع پودر و گازی ۳ کیلوگرمی
- کپسول نوع پودر و گازی ۴ کیلوگرمی
- کپسول نوع پودر و گازی ۶ کیلوگرمی
- کپسول نوع پودر و گازی ۱۲ کیلوگرمی
- کپسول نوع پودر و گازی ۲۵ کیلوگرمی
- کپسول نوع پودر و گازی ۵۰ کیلوگرمی
قسمت های اصلی کپسول های آتش نشانی نوع پودری و گازی
بدنه
این نوع از کپسول های آتش نشانی، به طور معمول، بدنه ای از جنس فلز دارند. نوع فلز و روش ساخت آن ها باید مطابق با استانداردهای مربوطه باشد. بدنه این کپسول ها، باید از آنچنان کیفیتی برخوردار باشد که بتواند فشار دستگاه (به طور معمول تا ۲ برابر فشار تحت تست) را به خوبی تحمل کند. همچنین، بدنه کپسول باید در برابر زنگ زدگی و خوردگی، مقاومت لازم را داشته باشد.
بر روی بدنه کپسول آتش نشانی، با توجه به کارخانه سازنده، ممکن است دستگیره، پایه و … نصب شده باشد. به علاوه اینکه، باید سایر اطلاعات، از قبیل نام کارخانه سازنده، سال تولید، روش انجام تست کپسول و سایر موارد مربوطه، بر روی بدنه آن، درج شده باشد.
مکانیزم عمل کننده
کپسول های آتش نشانی پودری و گازی که با پرکن ساکشن انواع خاموش کننده های پودری و گازی شارژ میشوند، با توجه به نوع و کارخانه سازنده، ممکن است به یکی از انواع مکانیزم عمل کننده، به نام های «ضربه ای»، «اهرمی» و یا «فلکه ای»، مجهز شده باشند.
لوله لاستیکی
اغلب کپسول های دستی اطفای حریق حاوی پودر و گاز، دارای لوله لاستیکی با اندازه طول مناسبی هستند. هر چند که انواع کوچک این کپسول ها (یک کیلویی و ۷۵۰ گرمی) و برخی از انواع قدیمیآن ها، فاقد لوله لاستیکی، برای شارژ کردن مجدد کپسول آتش نشانی هستند.
وجود این لوله، جهت استفاده از دستگاه پرکن ساکشن انواع خاموش کننده های پودری و گازی ضروری است. لوله لاستیکی، از نوع تقویت شده بوده که میتواند میزان فشار معینی، متناسب با میزان فشار دستگاه تست را به خوبی تحمل کند. این لوله، از یک سو، به کپسول آتش نشانی (یا مکانیزم عمل کننده آن ) و از سوی دیگر، به سر لوله یا نازل پودر پاش، متصل شده است.
سر لوله پودر پاش ( نازل پودر پاش)
اکثر کپسول های آتش نشانی پودری و گازی، مجهز به سر لوله پودر پاش مخصوصی هستند. این سر لوله، به طور معمول، از پلاستیک ساخته شده و به صورت اهرمیعمل میکند. با فشار دادن سر لوله پودر پاش در هنگام عملیات اطفای حریق، پودر از سر لوله خارج شده و با برداشتن فشار، خروج پودر، متوقف میشود.
لوله سیفون
این لوله را «لوله داخلی هدایت کننده پودر» نیز مینامند. محل قرار گیری این لوله، در داخل دستگاه، از کمیبالاتر از کف تا خروجی دستگاه، در امتداد است.
اهمیت پر کردن مجدد کپسول آتش نشانی
به طور کلی میتوانیم اینطور بگوییم که محتویات درون کپسول های آتش نشانی فاسد و یا خراب نمیشوند؛ اما اگر آن ها را در آب و هوای بسیار سرد و یا گرم نگهداری کنید، امکان دارد که مواد داخل آن ها، کلوخه شود. به همین دلیل، لازم است که به صورت ماهیانه، کپسول های آتش نشانی را سر و ته نگه دارید تا مواد درون آن ها، سفت و سخت نشوند.
در صورت استفاده از کپسول آتش نشانی در حین بروز آتش سوزی، حتی به میزان جزئی، در صورت وقوع آتش سوزی بعدی، استفاده مجدد از آن عملاً بی فایده خواهد بود. به همین دلیل، ضروری است که فوراً و بدون تأخیر، کپسول آتش نشانی را شارژ کنید. در مورد پر کردن کپسول های آتش نشانی، باید بگوییم که در زمان های گذشته، انجام این کار به روش های دستی صورت میگرفت.
به این صورت که متخصصان مربوطه، پس از باز کردن بدنه کپسول، اقدام به پر کردن محتویات داخل آن میکردند. خوشبختانه امروزه به واسطه پیشرفت در زمینه علم و تکنولوژی، تجهیزات ویژه ای، از جمله دستگاه پرکن ساکشن انواع خاموش کننده های پودری و گازی تولید شده است که این کار را به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک انجام میدهد.
دستگاه پرکن ساکشن انواع خاموش کننده های پودری و گازی
دستگاه های پرکن ساکشن انواع خاموش کننده های پودری و گازی، کاربردهای متفاوتی دارند و در انواع، اندازه ها و اشکال مختلف تولید میشوند. همه آنها یک چیز مشترک دارند: آنها عملیات پر کردن را به طور خودکار انجام میدهند که در غیر این صورت میتواند بسیار وقت گیر باشد. دستگاه های پرکن کپسول آتش نشانی، میتوانند این فرآیند را به گونهای ساده انجام دهند که انسان ها، توان رقابت با آن ها را ندارند.
اینکه شما به چه نوع ماشین پرکن ساکشن انواع خاموش کننده های پودری و گازی نیاز دارید؛ تا حد زیادی، از طریق بررسی شرایط و موقعیت شما تعیین میشود. قبل از انتخاب یک دستگاه پرکن ساکشن خاموش کننده های پودری و گازی، باید دریابید که کدام یک از انواع این دستگاه ها، به شما کمک میکنند.
برای عملیات شارژ کپسول آتش نشانی در مقیاس کوچک، میتوانید یک دستگاه پرکننده کاملاً دستی خریداری کنید که نیازی به برق ندارد؛ اما سرعت و دقت تولید را در مقایسه با پر کردن کپسول با دست، افزایش میدهد. علاوه بر این، ماشین های نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک وجود دارند که میتوانید آن ها را در طیف ماشین های پرکن ساکشن انواع خاموش کننده های پودری و گازی بیابید.
هر دو دستگاه پرکن ساکشن انواع خاموش کننده های پودری و گازی نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک برای انجام عملیات شارژ کپسول در مقیاس بزرگتر، مناسب هستند. شرایط خودتان را در نظر بگیرید و آن نوع دستگاه پرکن ساکشنی را انتخاب کنید که بهره وری شما را افزایش میدهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ماشین آتش نشانی تماس بگیرید.