طراحی و ساخت خودرو آتش نشانی | انواع خودرو آتش نشانی

طراحی و ساخت خودرو آتش نشانی | انواع خودرو آتش نشانی
ساخت خودروهای آتش نشانی

آشنایی با انواع مدل های خودرو آتش نشانی

شاید برای شما هم جالب باشد که با اولین تجربه ساخت خودروهای آتش نشانی در جهان آشنا شوید. قطعا مدل های اولیه ماشین آتش نشانی ساخت ایران پیچیدگی و کارآمدی زیادی نداشتند. اما به هر حال نقش مهمی در خاموش کردن آتش و کمک کردن به مردم جهان در حفظ جان و مال خود هنگام بروز حوادث ایفا نمودند.

مدل های متنوعی از خودروهای امدادی از جمله خودروهای آتش نشانی را حتی در کارتون های کودکانه دیده اید. اما ممکن است برای شما هم این سوال ایجاد شده باشد که ساخت خودرو آتش نشانی برای اولین بار در چه تاریخی انجام گرفت. و نخستین تولید کننده ماشین های  آتش نشانی از چه قابلیت هایی برای آماده سازی این خودروها استفاده کرده است.

در این مقاله به ترتیب موارد زیر ذکر خواهند شد:

  • اولین تولید کننده ماشین های آتش نشانی در جهان
  • ساخت خودروهای آتش نشانی در ایران
  • هزینه تولید خودرو آتش نشانی
  • عوامل موثر در پیشرفت تولید ماشین آتش نشانی

اولین تولید کننده خودرو های آتش نشانی در جهان

آرنز، شرکت آمریکایی است که در سال ۱۹۱۱ توانست برای اولین بار کامیون ساده ای را به جهت کمک رسانی در بحران ها آماده سازد. این شرکت با تولید خودرو دارای موتور ۶ سیلندر توانست در آن زمان که کمتر سازمانی به فکر استفاده از وسیله نقلیه موتور دار بود، به سازمان تولید ماشین آتش نشانی کمک شایانی نماید. مهم ترین عملکرد این خودرو ساده، توانایی پمپاژ نمودن سریع آب برای مهار نمودن آتش بود. بدین ترتیب تولید خودرو آتش نشانی تا حد زیادی از نرخ مرگ و میر در سوانح کاست.

فشار زیاد آب خروجی از پمپ این خودرو قادر بود حتی آتش سوزی های رخ داده در بالاترین طبقه ساختمان را هم مهار کند. رفته رفته تولید این انبوه این خودرو آغاز شد و تا مدت ها باعث رونق کار آتش نشانی در سطح این کشور شد. این خودروهای نه چندان شکیل اما کاربردی توانستند تا چندین دهه مورد استقبال قرار گیرد.

شایان ذکر است که اروپاییان و یونانی ها پیش از بوجود آمدن وسایل نقلیه موتوری، به شکل سنتی و با ارابه برای خاموش کردن آتش اقدام می کردند. با ساخت خودروهای آتش نشانی، این شیوه از آغاز قرن بیستم جای خود را به ماشین های پیشرفته مخصوص آتش نشانی داد.

نحوه ساخت خودروهای آتش نشانی در ایران

نحوه ساخت خودروهای آتش نشانی در ایران

تعمیر ماشین آتش نشانی در داخل کشور ایران مدت ها است که انجام می گیرد. در واقع کشورهای مختلف از جمله ایران در ابتدا بیشتر سعی به تقلید یا واردات خودروهای آتش نشانی و تجهیزات این حرفه را داشتند. اما پس از مدتی و با دسترسی به علم و دانش این حوزه، تولید ماشین  آتش نشانی در ایران هم آغاز شد.

امروزه کارخانه ماشین آتش نشانی در زمینه ی ساخت خودروهای آتش نشانی در داخل کشور ایران فعالیت کنند. یکی از مهم ترین علت های کاهش نرخ مرگ و میر و آسیب های ناشی از حوادث هم مربوط به پیشرفته تر شدن وسیله ها و خودروهای آتش نشانی و امداد و نجات است. یعنی بازسازی خودرو آتش نشانی زمینه ساز بالا رفتن میزان سلامتی مردم شد.

مسئولان و صاحب نظران در زمینه امداد و نجات کشور، به طور مکرر تاکید به دستیابی مهندسان ایران در زمینه ساخت خودرو آتش نشانی دارند. طی مستندات ارائه شده، اغلب تجهیزات بکار برده شده در تولید این خودروها، از داخل کشور تامین شده اند. البته ممکن است چند فقط نمونه کوچک از وسایل و تجهیزات خارجی باشند که آن ها هم با طراحی های داخلی درون خودروهای آتش نشانی جای می گیرند.

هزینه تولید خودروهای آتش نشانی

هزینه تولید خودروهای آتش نشانی

 

ساخت خودروهای آتش نشانی از ابتدا تاکنون هزینه های مختلفی را در پی داشته است. به بیان دیگر، هر کدام از شرکت های تولید کننده ماشین های آتش نشانی برای راه اندازی خط تولید خود نیاز به بودجه مالی زیادی دارند.

پیش از هر چیز مهندسان باید طراحی قابل قبولی را برای ساخت خودروهای آتش نشانی ارائه کنند. تجهیزات و طبقه بندی بخش های مختلف خودروهای آتش نشانی توسط تولید کننده این ماشین ها و با توجه به سفارش سازمان مورد نظر و درخواست مشتری ها آماده می شوند.

ساخت مدل های سه بعدی از این طراحی می تواند به تولید کننده ماشین آتش نشانی در آماده سازی بی نقص محصولات کمک شایانی نماید. زیرا اجازه ی بررسی و تحلیل مکانیکی بخش های مختلف را به مهندسان می دهد.

تازه بعد از انجام شدن دقیق مراحل طراحی، نوبت به تولید قطعات مختلف آن می رسد. بعد از مراحل کنترل نمودن کیفیت، مونتاژ کردن و نصب قطعات در کنار هم آغاز می شود. بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت هر کدام از این مراحل در ساخت خودروهای آتش نشانی می تواند هزینه هایی در پی داشته باشد. از هزینه دستگاه ها گرفته تا دستمزد کارگران، مونتاژ و حمل و نقل قطعات همگی جزو مخارج ساخت خودروهای آتش نشانی به حساب می آیند.

عوامل موثر در پیشرفت تولید ماشین آتش نشانی

عوامل موثر در پیشرفت تولید ماشین آتش نشانی

 

ساخت خودروهای آتش نشانی در چندین سال اخیر با رشد مطلوبی همراه بوده است. شرکت آتش پرتاب گستر رادمهر بهترین تولید کننده ماشین های آتش نشانی محسوب می شود که توانسته انواع خودروهای مخصوص خدمات آتش نشانی و امداد و نجات برای کشور تامین نماید.

عوامل متعددی به پیشرفت در این صنعت کمک نموده است. از جمله این عوامل می توان به رشد علمی در کشور اشاره نمود. مهندسان ایرانی از لحاظ دانش و هوش، در سطح دنیا رتبه خوبی را دارند. به همین دلیل هم توانسته اند در زمینه تولید ماشین آتش نشانی فعالیت های جدی را به سرانجام برسانند. از این رو به تدریج کارخانجات متعددی تاسیس شدند تا بتوانند به صورت اختصاصی بر روی ساخت خودروهای آتش نشانی تمرکز نمایند.

حمایت دولت ها و امکان تعامل با کشورهای تولید کننده ماشین  آتش نشانی نیز باعث شد در تبادل اطلاعات با مهندسان سراسر دنیا چیزی کم نداشته باشند. درحال حاضر بیش از ده ها مدل ماشین آتش نشانی در کارخانجات داخلی تولید می شوند.

هر کدام از این خودروها برای یکی از مراحل امداد و نجات تخصصی شده اند تا بتوانند روند کار آتش نشان ها را رشد دهند. و کمک رساندن در زمان های بحرانی با سرعت و دقت خیلی بیشتر انجام گیرد. شرکت آتش پرتاب گستر رادمهر در روند ساخت خودروهای آتش نشانی یکی از بهترین ها است و خودروهای باکیفیتی را آماده ی مصرف می نماید.جهت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید

اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در print

3 پاسخ

    1. خودروی امداد نجات دارای کابین تجهیز شده از تمام لوازم مربوط به تمامی حوادثهاست وخود روی است با قابلیت حمل بیشترین ابزار برای رسیدگی به حوادث
      اما خودروی پیشرو همان خودروی آتش نشانی دارای کابیل لوازم وحمل مخزن آب برای مخصوص حوادث آتش سوزی میباشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *